Hell energiaital koffeintartalma

Kategória: Cikkek
Hell energiaital koffeintartalma thumbnail

Korábban már írtunk a kávé vagy energiaital cikkünkben arról, hogy egy energiaital mennyi és milyen kávénak felel meg. Most viszont megtudjuk mennyi is a Hell energiaital koffeintartalma.

Minden Hell energiaitalban ugyanannyi a koffein?

Nos erről érdemes pár szót ejteni. Röviden a válasz: nem.
Hell termékből megkülönböztethetünk párat. Ott van a Hell Classic, Hell Strong energiaitalok és a Hell kávék. Bár a Hell kávé nem tartozik az energiaitalok közé, de nem árt megemlíteni őket sem.

A Hell Classic energiaitalból is van többféle. Van cukormentes és rengeteg limitált kiadás (nyári-, gamer- és téli energiaital) is. Ezeket a lenti táblázatban Hell Classic néven találod.

A Hell Strong energiaitalok is többféle formában léteznek. A különböző ízük és csomagolásukon kívül a +20% koffeintartalom különbözteti meg a Hell Classic csoportba sorolt energiaitaloktól.

Jöjjenek a száraz tények!
Viszonyításképp a táblázat első sora egy eszpresszó kávé.

koffein (mg)
Eszpresszó (30 ml)64
Hell Classic (250 ml)80
Hell Strong (250 ml)96

A fenti adatokból jól látszik, hogy ugyan térfogatra több az energiaital, de ennek megfelelően a koffeintartalmuk is magasabb. Így érdemes elgondolkozni, hogy egy nap mennyi energiaitalt iszunk. Ha úgy gondolod, hogy érint az energiaital függőség, érdemes az egészséged érdekében mértéket tartani!