Ha próbáltál már különféle energiaitalokat, akkor biztosan feltűnt, hogy szinte ugyan olyan ízű az összes. Mindegy melyik márkáról van szó, a klasszikus változata a jellegzetes tutti-frutti ízű. Azon kívül, hogy a vásárlók már megszokták ezt az ízt és ezért nem váltanak a gyártók, van egy más, fontosabb ok is.

Az energiaitalok legfőbb összetevőinek, mint a koffeinnek, C- és B-vitaminnak markáns íze van. Valamint ott van a taurin. A taurin önmagában nagyon keserű és savas. Ahhoz, hogy ezt az ízt elrejtsék, kellenek hozzáadott aromák. Mint kiderült ezt az ízt legjobban a savanykás tutti-frutti semlegesíti.

Hogy lehet más ízű az energiaital?

Úgy is mondhatjuk, hogy a tutti-frutti íz mögé rejtik a valódi hatóanyagokat. Bár van a piacon rengeteg más ízű energiaital is mint például almás-, görögdinnyés-, ananászos energiaital viszont ezek is keverve vannak a tutti-frutti ízzel. Így valójában nem tisztán alma ízű, hanem például alma – tutti-frutti. Mivel az energiaital ízét már megszoktuk, ezért ugyan feltűnik, hogy nem is tér el annyira a klasszikus íztől, de mégis megkapjuk a várt ízt is.

Az energiaitalok összetevőiről tovább olvashat a „Hogyan fejti ki hatását az energiaital?” című cikkünkben.

Kiemelt kép: adweek.com