Ginzeng hatása nőkre

Kategória: Cikkek
Ginzeng hatása nőkre thumbnail

Az energiaitalok népszerű összetevője a ginseng. De miért jó nekünk ez az összetevő, hogyan hat az energiaitalban is megtalálható ginseng nőkre? Most kiderül!

Energiaital ginzeng hatása nőkre

Ginzenget tartalmazó energiaitalok közé tartozik a Red Bull, Monster, Rockstar, de nincs mindegyik márkában ginzeng. A ginzeng egy olyan növény, amelyet kínai és koreai orvoslásban is előszeretettel alkalmaznak. Hozzájárul az éberség növeléséhez, így ha valaki gyakran érzi magát fáradtnak nőként, akkor jól jöhet ez az összetevő az energiaitalban.

Ezek mellett erősíti az immunrendszerét a nőknek, mert hozzájárul a fehérvérsejtek növeléséhez, ami a betegségek elleni védelemre szolgál. A ginzeng gyulladásos betegségek esetén is segítségre szolgál, így azoknak a  nőknek, akiknek PCOS betegségük van segít csökkenteni a gyulladást, aminek köszönhetően könnyebben teherbe tudnak esni.

Várandós nő
Várandós nő

A ginzeng energiaital hatása nőkre mindezek mellett antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik, amelynek köszönhetően csökken a stressz. A kevesebb stressz hatására jobban elkerül minket a depresszió és a szorongás, ami megint csak pozitív tulajdonság lehet, mert hisz melyik nő szeretne sokat stresszelni? 

Energiaital ginzeng mellékhatása nőkre

A számos pozitív tulajdonságokon kívül a ginzeng rendelkezik olyan mellékhatásokkal, amelyek néhány nőnek kellemetlenséget okoznak.  A ginzeng alvászavarokat, fejfájást, gyomorfájást, magas vérnyomást is okozhat. Az energiaital koffeintartalma miatt néhány embernek sok lehet ennek a kettős kombinációnak a hatása.

Nőként fontos, hogy megfigyeljük energiaital fogyasztáskor, hogy tapasztalunk-e ehhez hasonló tüneteket, ha igen, akkor érdemes lehet orvossal konzultálni, mert egyéb egészségügyi problémákra is fény derülhet, amit a ginzeng vagy a koffein okoz számunkra. Ha már gyógyszert kell szedni valamilyen szív problémára, akkor érdemes az energiaitalok kerülése a ginzeng és a koffeintartalom miatt.

Magas vérnyomást okoz a ginzeng?

Igen, a ginzengnek lehet vérnyomásemelő hatása, de pozitív oldala, hogy alacsony vérnyomás esetén inkább segítséget nyújt, mint inkább káros hatással lenne a emberre. Magas vérnyomás esetén beszéljen orvossal, de mi nem ajánljuk a ginzeng és koffein kombinációját magas vérnyomás esetén.

További információk a ginsengről